Is mijn laptop accu wel goed beveiligd?

U kunt er vanuit gaan dat alle producten die te bestellen zijn op ReplaceDirect voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Een correcte accubeveiliging biedt twee niveaus van bescherming: de eerste beveiligingsronde vindt plaats binnenin de individuele cellen, de tweede beveiligingsronde in het batterijpack. Oververhitting en overdruk worden bewaakt in de cellen zelf.

Het accupack zelf biedt bescherming tegen te hoge en te lage spanningen tijdens het opladen en ontladen, alsmede tegen oververhitting van de behuizing. Bij ontdekking van een foutieve toestand komt een uitschakel ciruit in actie dat te resetten is. De drempelwaarde hiervan ligt behoorlijk laag, om een reset mogelijk te maken, vóórdat er ook maar iets beschadigd is.

Van de bescherming circuits zult u doorgaans niets merken. De laptop kan wel een waarschuwing geven voor bijvoorbeeld oververhitting, waarvoor u de laptop even moet laten afkoelen. Laat dan zeker de laptop nog even nakijken of overweeg om een nieuwe accu te kopen. ReplaceDirect  biedt de mogelijkheid om uw laptop te repareren of om een nieuwe accu aan te schaffen.