Hoe gaat de iPad batterij langer mee?

Een veel gestelde vraag over de iPad is hoe de batterij langer mee kan gaan. De officiële cijfers van Apple zeggen dat bij normaal gebruik de batterij ongeveer 10 uur mee gaat en in stand by ongeveer een maand.  Hieronder vindt u een aantal tips om de iPad batterij langer mee te kunnen laten gaan.
 iPad accu
  • Leg de iPad niet op een warme plek zoals in de zon of in een warme auto. Door hitte slijt de iPad batterij namelijk erg snel.
  • Zorg er altijd voor dat de iPad is bijgewerkt naar de nieuwste software. In nieuwe versies van de software bevinden zich vaak updates die ervoor zorgen dat de iPad batterij langer mee kan gaan.
  • Het scherm van de iPad is één van de grootste stroomverbruikers van de iPad batterij. Het valt aan te raden om de helderheid van het scherm aan te passen en in te stellen op automatische helderheid. Daarnaast kunt u instellen dat het scherm bij inactiviteit na een aantal seconden op zwart springt. Ook dit bespaart veel energie voor de iPad batterij.
  • Wees zuinig met de iPad applicaties die u download. Er zijn applicaties die ervoor zorgen dat het scherm licht blijft geven of die continu gebruik maken van locatiediensten. Beide zaken vragen veel van de iPad batterij.
  • Wanneer u geen gebruik maakt van de WiFi, 3G of Bluetooth verbinding valt het aan te raden om deze uit te schakelen. Op deze manier gaat de iPad niet uit zichzelf op zoek naar beschikbare verbindingen bij slecht bereik. Het zoeken naar een verbinding vergt namelijk veel energie.
  • Er zijn applicaties die middels push meldingen werken. Zodra er nieuwe gegevens beschikbaar zijn vanuit de applicatie krijgt u daarvan een melding. Door veel van deze meldingen gaat er veel stroom verloren en daardoor zal de iPad batterij aanzienlijk korter meegaan.
  • Stel het ophalen van gegevens van bijvoorbeeld mail in op automatische tijden. Wanneer dit continu aanstaat zal de dataverbinding ook continu open staan. De iPad is dan steeds bezig met het ophalen van data en dat vraagt veel van de iPad batterij. Door dit bijvoorbeeld in te stellen op ieder uur kunt u veel batterijduur besparen.
Terug naar overzicht

Apple iPad 2 Accu Apple iPad 3 Accu Apple iPad 3 Accu Apple iPad Mini Accu