Wat is het verschil tussen een WiFi-only iPad en een iPad 3G?

iPad wifi en 3GApple maakt onderscheid tussen een iPad met alleen WiFi en een iPad met zowel WiFi als 3G. Met het WiFi-only model kunt u enkel verbinding maken met internet als u  binnen bereik bent van een draadloos netwerk. Als u buiten het signaal van het netwerk gaat, heeft u  geen verbinding meer. Met de iPad 3G versie daarentegen is het mogelijk om overal verbinding te maken. Deze verbinding gaat via het mobiele netwerk. U dient daarvoor wel een data-abonnement af te sluiten bij een provider. De iPad 3G beschikt over een micro SIM kaart slot. Hierin kunt u een SIM kaart van uw provider steken.

De iPad met WiFi-only en de Ipad 3G zien er overigens bijna identiek uit en beschikken over dezelfde functionaliteiten. De iPad 3G heeft echter een zwarte plastic rand aan de bovenzijde over de achterkant lopen. Achter deze rand bevindt zich de antenne die ervoor zorgt dat er verbinding met het 3G netwerk gemaakt kan worden. Zou de achterkant, zoals bij de WiFi-only versie, volledig van metaal zijn dan zou dit het signaal verstoren. De iPad met 3G functionaliteit is duurder dan de WiFi-only versie, het verschil in prijs bedraagt ongeveer 100 euro. De iPad 3G beschikt overigens wel over een GPS functionaliteit.

De keuze voor een iPad WiFi-only model of een iPad  met 3G functionaliteit is afhankelijk van wat u met de iPad doet. Gebruikt u hem enkel binnenshuis en beschikt u daar over een draadloos netwerk, dan valt het aan te raden om voor de goedkopere WiFi-only iPad te kiezen. Gebruikt u de iPad echter veel onderweg, buiten bereik van een draadloos netwerk, dan is het aan te raden om voor het 3G model te kiezen.

Terug naar overzicht

Klik op het model iPad voor alle onderdelen en accessoires

Apple iPad 2 producten en accessoires Apple iPad 3 producten en accessoires Apple iPad 3 producten en accessoires Apple iPad Mini producten en accessoires