Nieuwsoverzicht

Wil je alles weten over je mobiele apparaat, over onderdelen, software of accessoires? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle nieuwsberichten van ReplaceDirect. Wij vervangen niet alleen, we voorzien je ook van de nodige know-how.

 

Het laatste nieuws over laptops

         
  uitbreiden van intern geheugen
Door ReplaceDirect - 1/2/2013

Wanneer je RAM geheugen overbelast is start je laptop traag op, werkt alles erg langzaam en krijg je regelmatig waarschuwingen over een (bijna) vol virtueel geheugen. Het is zelfs zo dat er een mogelijke systeemcrash op de loer ligt. Dankzij een nieuw intern geheugen ben je daar in ieder geval van verlost. Zo kun je weer lekker snel doorwerken zonder blauwe schermen, vastgelopen drives of andere storingen.
 
 

LEES VERDER
  Ultrabook  

 

         
  Wat brengt 2013 voor de laptop
Door P. Penninx (ReplaceDirect) - 23/12/2012

Door de stormachtige komst van tablets op de elektronica markt lijkt het graf voor de oude vertrouwde laptop gegraven. Laptopfabrikanten blijven niet achter en komen met nieuwe gadgets om de verkoop te stimuleren. Maar slaan deze nieuwigheidjes wel aan?
 
         
  Om een blik in de toekomst te werpen is het altijd interessant om eerst even stil te staan bij het verleden. Met 10,7 KG schoon aan de haak en een monitor van zo'n 5 inch kun je je haast niet voorstellen dat dit de eigenschappen zijn van 's werelds eerste laptop. Dat was zo'n 30 jaar geleden helemaal hot en hypermodern. Met dit zwaargewicht zou je niet zeggen dat de kracht van de laptop juist in het draagbare karakter zat. Dat is door de jaren heen onveranderd gebleven. Tot op de dag van vandaag wordt de laptop nog gebruikt om op te werken. Een groter scherm dan de tablet, meer geheugen en een bijpassend toetsenbord, daarmee onderscheidt de notebook zich van andere digitale apparaten.

LEES VERDER
  Ultrabook  
         

 

         
  De top 10 laptop reparaties
Door: ReplaceDirect - 12/11/2012

Onafhankelijk onderzoek heeft recentelijk uitgewezen dat van alle laptopdefecten een kapot beeldscherm verreweg het vaakst ter reparatie wordt aangeboden. Van alle kwetsbare onderdelen in de compacte, draagbare computers wordt het beeldscherm op ruime afstand gevolgd door het toetsenbord en de LCD-inverter.
 
         
  Het onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd in opdracht van ReplaceDirect, wees uit dat liefst 54% van de reparabele defecten als oorzaak het beeldscherm had. Beeldschermen raken het vaakst beschadigd als gevolg van een val of een andere externe impact. Daarnaast blijkt een gevallen laptop nog meer reparaties noodzakelijk te maken, bijvoorbeeld aan scharnieren of behuizing. De top 3 wordt gecompleteerd door defecten aan het toetsenbord (16%) en LCD-inverter (10%), het onderdeel dat voor de lichtaansturing van het beeldscherm zorgt. Deze, en andere voorkomende defecten zijn veeleer te wijten aan slijtage door intensief gebruik.

LEES VERDER
  Laptop scherm reparatie  
         

 

 

Het laatste nieuws over smartphones

         
  iPhone 4 batterij vervangen
Door: L. Derks (ReplaceDirect)

Gemert 24/9/13 Is uw iPhone batterij ook zo snel leeg? Misschien zelfs nog sneller met de komst van iOS7? Accu's nemen in kwaliteit af door gebruik en leeftijd van de batterij en zullen steeds sneller leeg raken, gelukkig biedt ReplaceDirect een handleiding aan om gemakkelijk zelf uw iPhone 4 batterij te vervangen:
 
         
 
  Hier vind je instructies voor het vervangen van een batterij voor de Apple iPhone 4. Wanneer alle stappen één voor één worden doorgenomen kan een kind de was doen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan de reparatie begint met de juiste onderdelen en materialen. En bewaar tijdens het repareren alle losse onderdelen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. ReplaceDirect is niet verantwoordelijk voor eventuele zelf aangerichte schade aan het apparaat. LEES VERDER
  iPhone 4 Batterij Vervangen  
         

 

         
  Revolutionaire "bloksmartphone"
Door: L. Derks (ReplaceDirect)

Gemert – 30/09/2013 De Nederlandse designer Dave Hakkens heeft iets nieuws bedacht, een telefoon, bestaand uit verschillende componenten waarvan ieder onderdeel verwisselbaar is, zo blijft je hardware altijd up-to-date.
 
         
  Met dit design zou de levensduur van je telefoon verlengt worden, je kan hem immers altijd ‘upgraden’ wanneer je dit wilt, het volledig vervangen van je telefoon is niet meer nodig. Het concept bestaat uit een soort van ‘basis-printplaat’ waarop de verschillende onderdelen vast te klikken zijn. Zelfs de camera en de processor zijn vervangbaar. Niet alleen zal je smartphone langer mee gaan, je kan hem ook naar wens ‘bouwen’, maak je veel foto’s? Dan kies je voor een betere camera. Luister je veel muziek? Dan kies je voor een groter geheugen of een langere batterijduur. Ben je ouder en hoor je niet zo goed? Dan ga je wellicht voor een duidelijke, grotere luidspreker.

LEES VERDER
  Smartphone met verwisselbare componenten  
         

 

         
  Samsung introduceert Galaxy S4 met 10X optische zoom
Door Amanda Foolen (ReplaceDirect)

Gemert – 20/06/2013 Samsung heeft de nieuwe Galaxy S4 gepresenteerd, die de mogelijkheden van de Galaxy S4 combineert met een geavanceerde camera. Met de 10x optische zoom, 16 megapixel CMOS-sensor, OIS en Xenon flitser zal de nieuwe telg in de Galaxy generatie een nieuwe standaard zetten voor mobiele fotografie.
 
         
  Aan de voorzijde lijkt de nieuwe Galaxy S4 Zoom gelijkenis te tonen met de onlangs geïntroduceerde Galaxy S4 Mini. Maar aan de achterzijde lijkt de smartphone op een compactcamera. Samsung heeft met de telefoon die een gewicht van 208 gram een ware ‘koelkast’ geproduceerd. Foto’s maken is dan ook hoofdzaak bij dit model. En dit moet zeker gaan lukken met de ingebouwde Xenon-flitser die ervoor zorgt dat je in donkere omstandigheden nog steeds de beste foto’s kan maken.

LEES VERDER
  obreekbaar en krasvrij materiaal  
         

 

 

Hier lees je meer smartphone nieuws

Het laatste nieuws over tablets

 

         
  Apple stuurt iPad op dieet
Door L. Derks (ReplaceDirect) - 1/11/2013

Apple onthult haar nieuwe slagschip op het gebied van tablets. De iPad zal vanaf nu door het leven gaan met de nieuwe naam ‘iPad Air’ deze naam moet de ‘mobiliteit’ van de tablet benadrukken. Deze nieuwe iPad is maar liefst 28% lichter en 20% dunner dan zijn dikkere, oudere broer.
 
         
  De omvang van de iPad Air zou niet ten kosten komen van de batterijduur of de prestaties van het apparaat. De enorm krachtige processor heeft namelijk, ondanks de krankzinnige resolutie (2048x1536) en de lagere responstijd, veel minder moeite met het verwerken van deze berekeningen.

LEES VERDER
  iPad Air  
         

 

         
  Sluit eenvoudig de tablet of smartphone aan op de tv. met een MHL kabel
Door ReplaceDirect - 8/7/2013

Een MHL kabel zorgt ervoor dat je je smartphone of tablet kunt aansluiten op de HD-tv. MHL staat voor Mobile High-definition Link, letterlijk vertaald linkt de kabel je mobile device dus naar een HD-tv. Ideaal voor als je spelletjes vanaf de tablet wil spelen of vakantiefoto’s of -video’s met vrienden wil bekijken.
 
         
  Omdat het MHL Consortium in april 2010 is opgericht door Nokia, Samsung, Sony en Toshiba zijn er MHL kabels verkrijgbaar voor deze merken. Met name voor de HTC en Samsung Galaxy reeks zijn verschillende kabels verkrijgbaar. Helaas is er nog geen kabel beschikbaar voor de Samsung Galaxy Tab 2. Apple staat niet in dit rijtje omdat de iPhone en iPad gebruik maken van een AV kabel.

LEES VERDER
  uitschuifbare tablet van lg  
         

 

         
  leitz introduceert smartphone en tablet accessoires
Door ReplaceDirect - 3/5/2013

Onder de naam Leitz Complete lanceert Leitz een compleet nieuwe range smartphone en tablet accessoires. Het merk staat tot nu toe vooral bekend om de topkwaliteit kantoorartikelen waarbij functionaliteit voorop staat. Deze karaktereigenschap trekken ze uiteraard door met de Complete range waarbij ook een stijlvol design is toegevoegd. Het merk lanceert een volledig assortiment accessoires variërend van beschermhoezen en laders tot docks. Hieronder lichten we een puntje van de sluier en beschrijven we het assortiment.
 
         
  Kenmerkend voor de tablet en smartphone cases is het strakke design en de puike bescherming. Met Leitz Complete is de handheld gegarandeerd beschermd tegen stof, krassen en vuil. En dat allemaal in een mooi jasje. Over jasjes gesproken, bij de tablets cases kan de consument kiezen uit een standaard, een flexibele case of een sleeve. Dankzij de geïntegreerde standaard kunnen tablets en smartphones gemakkelijk op een ergonomische hoek gezet worden. In het aantrekkelijke design is stijlvol wit of zwart gecombineerd met frisse appelgroene highlights.

LEES VERDER
  Leitz accessoires  
         

 

 

Hier lees je meer tablet nieuws

 

Het laatste nieuws over digitale camera's

 

     
  Snel bewegende objecten vastzetten met spiegelsysteem
Door ReplaceDirect - 25/6/2013

Gemert – Japanse onderzoekers hebben aan de universiteit van Tokio een camerasysteem ontwikkeld waarmee snel bewegende objecten in beeld gebracht kunnen worden. Met dit systeem wordt niet meer gebruikgemaakt van een beeldsensor maar van spiegels. Deze spiegels worden door middel van software aangestuurd om het snel bewegende object in het midden van de cameraframe te houden.
 
         
  De nieuwe techniek opent vele mogelijkheden, denk hierbij alleen al aan de sportwereld. Hoe vaak komt het wel niet voor dat tijdens voetbalwedstrijden niet goed te zien is of een bal nu wel of juist niet de lijn passeert? En wat te denken van je digitale camera voorzien van dit nieuwe systeem.

LEES VERDER
  Bewegende beelden beter vastleggen  
         

 

     
  Het foto- & video seizoen begint bij ReplaceDirect
Door: ReplaceDirect

De maand mei staat meestal garant voor mooi weer en mooie plaatjes. Veel fotografie liefhebbers trekken er deze dagen dan ook op uit met hun spiegelreflexcamera. ReplaceDirect is daar op voorbereid en heeft het accessoires assortiment voor de digitale camera flink uitgebreid.
 
         
  Nieuw in het assortiment is het aanbod filters en casings . De filter grootte varieert van 37 mm tot 86 mm. Voor vrijwel iedere camera is dus wel een geschikte filter te vinden. Het assortiment bestaat met name uit anti-reflectie en HMTC-filters. Deze filters zorgen voor een verbetering van scherpte, contrast en kleur echtheid en dat komt het resultaat ten goede.

LEES VERDER
   
         

 

     
  Foto's direct delen met je digitale camera
Door P. Penninx (ReplaceDirect)

De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt met de dag beter. Hierdoor raken digitale camera’s steeds vaker in de vergetelheid. Voor de echte fotografieliefhebber blijft het verschil ontzettend groot. Om onderscheidend te blijven worden de nieuwste camera’s met WiFi uitgerust. Zo kunnen kwaliteitsfoto’s direct worden gedeeld met vrienden en bekenden. Benieuwd naar de ontwikkelingen?
 
         
  Het gemakkelijker delen van foto's vanaf je digitale camera wordt volgens Samsung de toekomst. "Samsung gelooft heilig dat de toekomst van fotografie ligt in connectiviteit. Met de nieuwe modellen hebben we geprobeerd die ervaring over te brengen", aldus Myoung Sup Han, hoofd van de Digital Imaging Business bij Samsung. De nieuwste smartcamera’s worden daarom uitgerust met touchscreens, een smartphone-interface en Wireless LAN-technologie (Wi-Fi).

LEES VERDER
   
         

 

Hier lees je meer digitale camera nieuws

 

Het laatste overige nieuws

         
  Weetjes over Licht
Door L. Derks (ReplaceDirect) - 1/2/2013

Gemert 11/11/13 De elfde van de elfde, het is tijd voor elf interessante weetjes over licht! ReplaceDirect heeft wat bijzondere wist-je-datjes rondom licht op een rij gezet, deze zijn leuk om te delen en doen je welLICHT versteld staan!
 
         
 
  Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp was in zijn tijd recordhouder in octrooien. Er stonden ongeveer 1400 octrooien op zijn naam.

  Het geelachtig licht van de gloeilamp ontstaat door de manier waarop de lamp werkt, door verlichting. Door de geelachtige verlichting kunnen blauwe voorwerpen soms groen lijken.

  LEES VERDER
  Weetjes-over-licht  

 

         
  Printkop reinigen
Door: L. Derks (ReplaceDirect)

Gemert 30/09/13 Mogelijk kent u het wel, het gevoel dat uw printer toch minder mooi foto’s afdrukt dan toen u hem nét kocht. Dat kan best kloppen! Printkoppen, het bewegend deel in uw printer dat de inkt mengt, verspreid en opspuit kunnen namelijk verstopt raken. Hierdoor kunt u last krijgen van; slechte kleuren, missende kleuren, strepen en of vlekken. In veel gevallen kunt u dit oplossen zonder in de buidel te tasten, lees hieronder hoe!
 
         
 
  We willen dus dat uw printer weer net zo scherp en mooi print als voorheen, wat ons dus te doen staat is het reinigen van uw printkop. Er zijn enkele verschillende manieren; REINIGINGSMETHODE 1 Navigeer in het startmenu naar het configuratiescherm. Kies de printer die gereinigd moet worden. Rechterklik op deze printer, kies eigenschappen. Kies "Maintenance / onderhoud", "Service / Support" of "Cleaning / Reiniging". U kunt dit programma een aantal keer draaien, mogelijk slaat het de tweede of derde keer pas aan.

  LEES VERDER
  printkop reinigen beter resultaat printen  
         

 

         
  IFA 2013 BERLIJN IFA
Door: L. Derks (ReplaceDirect)

Gemert 11/9/13De grootste beurs van het jaar op het gebied van technische ontwikkelingen van tablets, smartphones, camera’s, enzovoort heeft wederom plaatsgevonden in Berlijn van 6 tot en met 11 september. Er zijn weer heel wat nieuwe ‘snufjes’ gepresenteerd, ReplaceDirect heeft drie innoverende en opmerkelijke gadgets voor je op een rijtje gezet:
 
         
 
  Het is er al een tijdje, telefoneren met behulp van je horloge. Echter is het nooit echt doorgebroken. Samsung heeft nu hun idee van een smart-horloge op de markt gebracht. Het nieuwe Koreaanse snufje biedt geen plaats voor een simkaart, het correspondeert namelijk met de high-end Samsung telefoons door middel van een bluetooth verbinding. De toch al vrij prijzige gadget is dus in feite nóg duurder. Maar waar draait het om bij deze gadget? Het is namelijk ook mogelijk om apps te installeren op je horloge zoals een stappenteller of whatsapp-applicatie.

  LEES VERDER
  De bevindingen van de IFA beurs  
         

 

Hier lees je meer overig nieuws
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. - Privacy- & Cookiestatement en instellingen